Barcode Warehouse

The Challenge

The Details

As a result of strong growth and expansion, The Barcode Warehouse, a leading specialist provider of barcode technology, wanted to create a new Innovation and Customer Experience Centre. Having invested in the purchase of their third site, they enlisted the help of Rhino Interiors to transform 25,000 sq ft of a former Vodafone centre in Newark, into an inspiring and innovative space to offer customers an engaging, immersive experience, seeing first-hand the best technology solutions available in the industry. 

As well as a welcoming ‘wow-factor’, the space also needed to nurture collaborative working and inspire a sense of belonging; embracing employees, vendors and partners alike.  And as with the other spaces Rhino had created, The Barcode Warehouse team wanted their new Innovation and Customer Experience Centre to offer flexibility, with exhibition style and innovation spaces to showcase existing and future technology solutions, as well as doubling up as an agile working environment – especially important to entice employees back to the office having worked from home for so long. 

Our Solution

The transformation of this tired building has created an environment which embodies the culture and branding of The Barcode Warehouse, and provides a fantastic new state-of-the-art environment where its employees feel proud to bring in partners and vendors.  

With a wide variety of settings, such as open and closed meeting rooms, collaboration areas, pods, open plan desking, informal meeting areas and quiet booths, as well as a ground floor café area and auditorium, the building provides people with a multitude of spaces to choose from. 

The most dramatic change to the structure is the double-height reception area created by cutting back the first floor and completely re-designing the staircase.  It gives a great first impression and sets the tone for the rest of the building; by adding a sense of openness to the space it allows light to flood in through the entrance and feeds into the rest of the building. 

Kitted out with the latest business technology including interactive, state of the art demo spaces, the design incorporates dark materials to contrast against natural wood and a muted colour palette, giving a true sense of drama. Throughout the building, bright accents of colour appear in the form of booths and seating, coupled with a wide array of indoor plants, to help create a welcoming and refreshing environment. Glass joinery throughout utilises the natural light and provides that airy feel.

The centre is a very exciting new addition to the Barcode Warehouse estate and they are thrilled with the results – but don’t just take our word for it, hear from The Barcode Warehouse team and take a tour of the space in our video.

Discovery

Insights

Check out our insightful guides, ebooks, reports and more.

Whether you’re looking to modernise your work processes, move offices, or just need some specialist advice – we’re here to provide the very best for your business. Explore our library of resources and insights for expert advice.

Download
Guide

Ultimate Guide
to Hybrid
Working

Download
Guide

Full Report on
Sickness
at Work

Download
Report

Access
our 5Gen
E-book

Download
E-book

Read our
Office Move
Guide & Checklist

Download
Guide

Whether you’re looking to modernise your work processes, move offices, or just need some specialist advice – we’re here to provide the very best for your business. Explore our library of resources and insights for expert advice.